El Departament de turisme amb la col·laboració dels ajuntaments de la comarca i AHVAL han organitzat el Gastrotur 2013. Es tracta d’una simbiosi entre gastronomia, turisme i activitats complementàries.
La campanya gastronòmica comença el proper 21 de juny fins el 15 de setembre on cada cap de setmana un municipi acollirà el Gastrotur.
Durant 4 mesos restaurants de Llutxent, Salem, l’Olleria, Agullent, Benigànim, Albaida, Ontinyent, Benissoda, Carrícola, La Pobla, Bocairent i El Ràfol de Salem oferiran un menú gastronòmic a preus assequibles compresos entre 5 i 22 euros per persona. Per tal de participar al gastrotur cal fer reserva prèvia i una vegada consumit el menú el client complimentarà una fulleta de participació i entrarà en el sorteig d’un sopar per a dos persones.
Aquesta iniciativa turística no sols presenta una variada oferta gastronòmica sinó que a més a més ofereix activitats complementàries per a tots els tipus de públic, així la música en directe, els inflables, els cocktails, les festes, les fires, les actuacions musicals seran els atractius per a grans i menuts.