Skip to content
Menu
Menu
Menu

Entorn natural

El Ràfol de Salem es troba a l’abric de la serra del Benicadell, una de les muntanyes més emblemàtiques del territori valencià. S’ allarga de ponent a llevant separant la Vall d’ Albaida, al nord, del Comtat de Cocentaina, al sud. Benicadell fa referencia, tant a la serra com a la penya que la corona. A més, és tracta d’ un paissatge protegit per la Generalitat Valenciana.

Pujar al Benicadell des del Ràfol o desde la casa forestal de Les Planisses es una excursió molt recomanable. El PR-CV 213.4 del Ràfol és un braçal de sender que s’ integra en una xarxa més extensa de senders interconectats al voltant del sender principal PR-CV 213, els qual recorren el cor del Paratge Natural Protegit de l´Ombria del Benicadell. Per a més informació visitar l’enllaç següent: https://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=1627203

Si comenceu al Ràfol i enllaceu amb la resta de senders, descobrireu paratges com la Serreta del Ràfol –que amaga un poblat iber- o la casa forestal de les Planisses. Si vos atreviu amb el cim del Benicadell que està a 1104 metres d’ altitud (PR-CV 213.3), descobrireu sens dubte un dels senders més bonics de la comarca pels seu valor natural, paisatgístics, i fins i tot patrimonial com la nevera del Benicadell (S. XVII.).

A part, també trobem dins del poble la senda del riu Missena i diverses fonts natural com la font del Fondo o la de l’ Horta.

 

 

Entorn natural
Entorn natural
Entorn natural
Entorn natural
Entorn natural
Entorn natural
Entorn natural
Entorn natural
Entorn natural

Lloc Web finançat tant per la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Calitat Democràtica, com per la Diputació Provincial de València.

© 2023 Ajuntament de Ràfol de Salem | Disseny: Meta Inclusiva